2010 m. liepos 7 d., trečiadienis

O taip - as jau cia.


Skrydis is LTL i UKR su Anonovs tipo reaktyviniu lektuvu - SUPER, sedynes kaip Lincoln town car, vietos daug - visa kita irgi super. Ukrainoje oro uoste pereinant is vieno terminalo i kita (tranzitiniai keliaiviai) patikrino viska dar 3 kartus. Iskrauste kuprine, diskus - milijonas klausimu kas tu toks kur skrendi ka cia veziesi, kodel tavo "hard'as" turi ausinimo moduli su kuleriu o kitas neturi ?! ir pan. Po patikrinimu ileidzia i DMZ zona, kur reikia pralaukti valanda laiko ( nei tualeto, nei vandens, nei kur atsisesti normaliai ) - na bet uzteks inksti. Susipazinau su dviem lietuvem merginom ( vieninteles kurios su manimi skrido i NYC ) Jos pasirodo jau nepirma karta skrenda i JAV su turistinem vizom padirbeti vasarai ( t.y. 3 men. ) Kadangi buvo pleputes - pasisnekejom is sirdies, pripasakojo man ivairiu savo pastebejimu ir minciu apie JAV. Vis laukiam lektuvo - kuris turetu buti dar daug komfotabilesnis nei Antonov ( juk skristi reiks 10 valandu ! )

Lektuve... Nieko gero - guodzia, kad yra lyg kazkokie televizoriai kurie neleis nuobodziauti. Gaunu vieta prie tualeto ( gyveni ir mokaisi ) visa keliones laika beveik nemiegojau - televizoriai nieko nerode, i tualeta vis kas nors eidavo-iseidavo todel trankydavo duris ir girdedavosi kaip nuleidzia vandeni. Is nuobodliu perskaiciau dvi knygas kurio nesugebejau perskaityti 2 metus :)

Na ir - pagaliau JAV/NYC

Kadangi keliauju su zalia korta pirma karta reikia prisistatyti pareigunams. Prisistatau - mane nusiuncia kazkur kitur. Prie 'kasos aparato' mane pagviecia juoduke-prieinu, sako: eik prie tos linijos ir prieik tik kai pakviesiu-OK. Kol ji krapsto nagus - preina ~10 min. Tada sumurma 'next', - galvoju lyg pries tai nieko nebuvo - kaip gali buti 'kitas' ? :) 'NEEEXXXT' uzbliauna ant puses sales - prieinu, paduodu dokumentus - nepatenkintu snukiu pradeda agresyviai vartyti mano pasa, plesyti voka. As tuo metu bandau su PDA pasigauti interneta... Gaunu pastaba is jos , kad 'SIOJE ZONOJE' jokiu telefou ir internetu !!! - nors uzrasu niekur nemaciau. Nebandau gincytis... Nuskanuoja mano veida, pirstu anspaudus. Po geru 15 mane nusiuncia  dar kazkur kitur, kur sedi du pareigunai nepakeliantys galvos. Saleje prie ju sedi keletas vaiku su ambasados palyda ( matyt cia visi su GC, vaikai be tevu atvyko veliau ) Pareigunas pamoja ranka - prieinu - paduodu dokumentus, bandau kisti savo plauciu nuotrauka kuria buvo 'PRIVALU' tureti su savimi visa keliones laika ( formatas 1x1m) - kaip buvo galima tiketis - jos niekam nereikia. Dar karta palieku savo pirstu antspaudus, pareigunas nepakeldamas galvos ideda kzkoki stampa, paduoda lapa ir 'pasiuncia mane toliau' pasiimti bagazu. Lyg ir viskas. Po 20 min pasiimu bagazus ir atsisveikines su viena is lietuviu patraukiu isejimo link.

Pirmas ispudis - klimato pasikeitimas: karsta, dregna - 1:1 kaip Turkijoje. Susitinku Neriju - jis manes nepazysta :) PRISISTATAU is naujo :) Nuperka man vandens buteli ( 4$ ) ismaukiu beveik visa is karto. Veliau ( kita diena ) pastebiu , kad vanduo cia beveik visur panasiai kainuoja - o toks pat butelis Coca cola - 2$ ,- matyt vandeni gamina is cocacolos upes, ir del valymo kastu jis taip pabrangsta :)

Su Nerijaus masina is oro uosto 'neriam' i Niujorka, veza gera pusvalandi ar valanda, man sukasi galva nuo miesto dydzio, nors po kiek laiko tik suprantu, kad mes visolabo buvome tik Bruklin'o rajone. Privaziuojame Sea gate, kur jie gyvena, salia jura, matosi tiltas i Manhettena, ziauriai dregnas klimatas - tai buvo bene karsciausia diena Niujorko istorijoje. Pasivaikscioje ju kvartale, gryztame namo, atrodo pavalgau, i lova ir luztu prie uziancio kondicionieriaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą