2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Gyvunai JAV

bald_eagleOooo taip, ju cia tiek tarytum butu pabeges visas zoologijos sodas. Hummingbird (kaip colibri - pirsto didumo pauksciukas, Kestas net turi specialu ju maitinimo irengini salia lango - tai daznai matau atsvirpianti ir gerianti is jo sirupa), Blue heron (kazkas panasaus i gerve) - parke kur begiojame ju lizdu medziuose gal 50, Eagle bald (vienas is didziausiu ir kilniaus JAV pauksciu) - taip pat gyvena kartu su Blue heron dideliame lizde medziuose. Daznai vazinejant Suburb'uose matai kaip per kelia perbega koks nors bebras, barsukas ar dar neaisku kokios veisles keturkojis. Salia Kesto namo urve prie ezero gyvena seskas ( scunk ) - kadangi jis miega diena o iseina tik nakti tai neteko susidurti, bet viena karta vakare Kestas pasauke mane i garaza ir sako - uzuodi kaip smirda ? - tai cia seskas issigando siandien ir pabezdejo :)
Voveres - atskira tema galima butu padaryti. Ju cia per langa matau kokia 10 skirtingu rusiu. Kai kurios tokios dideles kaip triusiai - butu nesunku padaryti ir kepsni.

Zuvys - megiama tema. Kadangi namas ribojasi su ezeriuku tai iseinu keleta kartu i diena pametyti spininga. Zuvys Bass ( panasiai kaip upetakis - labai istverminga, plesri ir stipri zuvis ) Sunfish - kai pirma karta pagavau maniau, kad piranija. Dantys ir burna butent tokie. Jeigu uzdedi vabaliuka ( japanese beetles - kiap korolado vabalas ) ant kabliuko tai nueda akimirksniu. Ju cia pas mus tiek pat kaip karosu. Kimba ant betko ir betkada. Karta bemetant spiningas uzkabino kazka rimto. Pasigalinejus puse minutes nutruko valas bet toks jausmas kad buciau uzkabines krokodila. Veliau Kestas parode vandens pavirsiuje plaukiojancius metro ilgio karpius. speju gal jis ten buvo, gal uzkabinau uz uodegos :) Beje - zuvu jie cia neima ir nevalgo nes atseit vanduo uzterstas - tai zuvys nesveikos. Toje upeje salia kurios begiojeme salia takelio daznai pamatysi uzrasa apie ispejima, kad upes zuvi valgyti galima tik karta i menesi, nes vandup uzterstas ir zuvis pavojinga sveikatai. Idomu pas mus kas nors del to suka galva ?

Taigi apie gyvunus tiek - daugelis kuriu dar maciau ne nesupranti kas per gyvunai, kad aprasyti, tiesios smursktelna seselis ir tiek tematai. Begiodami vos neuzbegome ant gyvates - Kestas sako, jos cia 'beveik' nenuodingos.Tai kazkaip dabar begdamas jau ziuriu kur dedu koja :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą