2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Automobiliai

Mitas sugriautas

Visi Lietuvoje tik ir tekalba kokie pigus JAV yra automobiliai. Visi draugai sako - siusk i Lietuva automobilius ir nereikes dirbti amerikoje :)
Taip taip. Trecia savaite ieskausi sau automobilio ir nerandu nieko pigiau nei Lietuvoje. Viskas NETGI gerokai brangiau ! Tiesa automobiliai cia dazniausiai turi vadinama CarFax - kuriame matoma jo visa remonto istorija su TIKRA rida. 99% is ju netureje jokiu avariju ar kebulo pazeidimu.

Rida

Kaina labai priklauso nuo ridos visi stengiasi parduoti automobili jam esant iki 100 000 myliu ridos. Dazniausiai matai rida - 99k 105k  95k ir t.t. Veliau pradejau isskirti kelias grupes:
 
1. vazineja tik su naujais auto - pavazineta auto palieka dileriui uz juokinga suma ir vel pasiima nauja
2. vazineja su auto iki 100k myliu ir ja parduoda
3. vazineja nuo 100k myliu ir ja parduoda iki 150k myliu
4. dileris bando parduoti masina labai pigiai ( geri metai, gera komplektacija, bukle ) - o mylios 150-170k

Visi cia tik ir tekalba, nepirka masinos kuri pravaziavus daugiau nei 100, 150 k myliu nes ji ges - bus problemu. Sakyciau tai visiskas amerikieciu stereotipas - reikia vaziuoti tik su nauja masina nes senos ges ir bus problemu. Noreciau suzinoti ka jie manytu apie Lietuviska auto parka, kai jame didzioji masinu salis yra su rida virs 150k - ir nieko kazkaip vaziuoja :)

Kaina

13450950_1x..bet visgi bandau atsakyti i klausima KOKIU budu Lietuvoje atsiranda automobilu is Amerikos ir jie gerokai pigesni nei JAV ? Turint imenyje, kad ivezant transporto priemone is JAV i Lietuva DAR ! sumokama 10% muito ir 21% PVM ( grubiai trecdaliu ) - klausimas darosi dar painesnis. Atsakyma rasime pasizvalge po JAV auto savartynus ir aukcionus, kuriuose parceliuojama automobilaii kuriuos cia jau butu per brangu remontuoti - o jeigu ir suremontuotum - su tokia visiems matoma istorija ar rida ju vistiek niekas cia nepirktu. Lietuvoje-gi jos dar prikeliamos naujam gyvenimui - atsukama rida ( cia (JAV) uz ridos atsukima gali gauti kalejimo, netekti dilerio licenzijos - todel tokiais dalykais niekas neuzsiima )
Keletas niansu: perkant automobili turi susimoketi mokescius - priklausomai nuo valstijos tai kaip ir PVM yra ~7% Kasbeko turi tureti draudima, teise vairuoti.

_lincoln_town_car_sedan_in_orlandoKoki automobili pirkti ?

Vienas is pirmuju sau uzduotu klausimu. Is karto krito i aki dieli, galingi nauji auto. Niujorke vienas is pirmu pastebejimu buvo - automobiliu dydis ir ju variklio kubatura - issikirtinai beveik visi nauji. Dabar galvoju ir bandau aprasyti kaip galima butu perduoti ta visa automobiliu galia - automobilis pravaziuojantis pro tave neskleidzia jokio pasalinio garso, bet tu jauti zemo daznio vibracija kuri leidzia isivaziduoti, kad po kapotu yra 5-7 litru V8 variklis. Veliau kai viena is ju norejau pirkti ( 4,6L v8 ford explorer ) isedes ir paspaudes gaza pamaciau kaip uzdamas linguoja jo priekis - vos atsilaikiau pagndai pirkti is karto :) Mazesniuose miesteliuose akivaizdziai prastesni automobiliai. Daugiau senu, parudijusiu, vistiek jeigu ir nemazai nauju - jie gerokai pigesni, mazesni. Tai koki gi automobili pirkti ? Kaip jau minejau pradzioje labai norejau ford explorer ir praleidome daug laiko beieskodami tinkamo varianto. Beveik pries pat pirkima atradau CarFax automobiliu gedimu ivertinimus ir perskaiciau, kad jie turi labai rimtu transmisijos problemu. Pasiskaicius vartotoju komentarus ( kuriu didzioji dalis buvo keiksmazodziai ) nusprendziau, kad nenoriu tureti reikalu su jokiu fordu. Veliau isbandziau kita SUV, tai Mercury Mauntaineer - kaina gera, geresne klase nei Ford, duoda garantija, BET vel ta pati transmisijos problema. Mercury pasirodo yra gimininga Ford firma ir deda beveik visas tas pacias detales. Siuo metu esu pasirinkime firmu: Lexus, Lincoln, Toyota. Dauguma amerikieciu vazinejanciu suburbuose renkasi japonisku masinu varianta ( toyota, honda, lexus, mazda ) Seni amerikieciai rieda su lincoln town car, mercury grand marquise - o taip komforto ir saugumo jose daug.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą