2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

LITHUANIAN CLUB ANNUAL PICNIC

Vakar ~6pm apsilankeme kasmetiniame lietuviu piknike. Gaila, neturejau fotoaparato tai negalesiu perteikti nuotaikos, emociju ir vaizdu.
Ivaziavimas 5$ asmeniui jeigu nesi klubo narys. Automobiliai gana padorus: maciau ir h2 ir corveciu. Maistas perkamas ne uz dolerius o uz talonelius kuriu gali nusipirkti keitimo punkte. Veliau galvojau ir supratau, kad taip yra daroma nes nepasitikima maisto-gerimu pardavejais ( gal nebe pagrindo, o gal tiesiog lietuviskumas ) Issikeiciau 20$ - gavau 20 taloneliu :)

Kainos:
Saltibarsciai - 3$
Desrele su kopustais ir kugelio gabaliuku - 6$
Saslikas (prastokas toks...) - 6$
Keptos duonos krepsiukas - 2$
Vietinis alus ( speju 0,3 ) - 1$
Butelis Svyturio ekstra - 3$ !!!
ir panasiai...

Nusitveriau is karto Svyturio ekstra buteli is ledo kibiro, atsikimsau, ir susipyliau puse i lietuvisko alaus istroskusia burna. Pabandysiu aprasyti jausma kuri patyriau: SUSTOJO LAIKAS, dangus pasidare melynas, zmones pradejo sypsotis, muzika ir kaip amerikonai sako JOY. kadangi viasas dvi savaites gerdavau tik kazkoki silpna amerikietiska alu tai tas ekstros butelis mane geroka apgirtino :) Pradejau galvoti kaip as LT tokio alaus vakarais po 4-6 suvartodavau ir kartais net visai blaivas jausdavausi. Palyginau veliau ta ju vietini alu uz 1$ - tai kaip limonadas pasirode - ismaukiau jo ( nes ekstrukes butelius neste isnese ) veliau kokius 3-4 kausus - nusprendziau - laiko gaisimas.

Apie publika:

Kai atsigavau po Svyturio ekstros empirinio poveikio ir uzkandau lietuvisku patiekalu uz 15$ pradejau dairytis - kas gi cia aplink ? Publika daugumoje sena - beveik visi amerikos lietuviai, dauguma pamirse ir lietuviu kalba. pvz.: jeigu netycia prisilieti eidamas ju minioje isgirsti ne 'atsiprasau' o amerikoniska 'aymsory'. Renginio vedeju is vis nesupratau - snekejo puse lietuviskai puse angliskai. Naujalietuviais cia vadina lietuvius kurie atvyko po 1990 metu Lietuvai isskovojus nepriklausomybe. Tai pasakymas 'cia yra naujais atvyke lietuviai' gali reiksti kad jie cia jau ~15-20 metu :) Ziurejau i tuos senus amerikos lietuvius ir masciau- ar juoktis? ar verkti? ar dziaugtis? Vaizdas gal siek tiek panasejo i situacija kai antis uzauga su sunimis ir galvoja kad ji suo - taiva- situacija panasi. Kazkur giliai juose dar gali pamatyti lietuvius, bet jie visiskai suamerikoneje - ir nenuostabu, juk jie cia nuo 3,4,5 metu - o kai kurie cia jau ir gime. Gal is vis keista, kad dar kalba lietuviskai, lietuviu kalba mokina savo vaikus. Beveik absoliuti dauguma labai sustoreje, nusipeneje; drabuziai tipiniu amerikonu, vienu metu pradejau galvoti kad tuos XXL dydzio smelio spalvos sortus jie perka urmu ir paskui issidalina :) Daznas su maike nesancia lietuviska atributika. Jaunu zmoniu neperdaugiausiai, vaiku irgi santykinai mazai. Siektiek veliau nuziurejau grupele mano bendraamziu ( bene vieninteliai mano amziaus is cia buvusiu ) ir priejes uzkalbinau-susipazinom, paklausiau kaip gyvena, ka veikia, kiek laiko cia? Pasirodo jie cia paskutiniai atvyke is LT i Klivlenda pries 4 metus. Zmona gydytoja ir kadangi tai labai paklausi profesija - ligonine jiems 'suorganizavo' zalia korta. Argi ne super ? O man lietuviai Niujorke sake, kad vienintelis budas legalizuotis yra tik susituokus su JAV pilietybe turinciu amerikieciu. Papasakojo kaip jis cia atvyko palikes lietuvoje dideli statybu bizni, kaip ji cia islaike zmona ( gydytojaus gauna apie 100k/per metus ) Kaip jis nemokejo kalbos, lanke kursus, kaip dirbo uz tiek kiek pats mokedavo lietuvoje savo kompanijos darbininkams. Po dvieju metu ikure savo firma ir siuo metu gyvena labai netgi neblogai - turi keleta namu kuriuos renovuoja. Sake jeigu noresiu juodo darbo tai suorganizuos be problemu :) ( 9$/val ) Pasiemiau vizitine, nes dar sake, kad turi pazinciu su auto remontu - taipogi rekomendavo pirkti masina is aukciono o ne is vietiniu dileriu ar privaciu asmenu. Tai tiek, paspaudem viens kitam rankas ir atsisveiknom.

Veliau intenete turetu atsirasti ir pikniko nuotrauku nes mane nepazystami lietuviai fotkino gal 3-4 kartus.



Siandien su Kestu buvome vietineje amerikieciu baznycioje. Buvau 'apakes' koks ten yra 'lygis' gal net geriau nei kokiam Forum Palace konferenciju saleje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą