2011 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Apie zinias ir issilavinima


Kaip jau kazkas sake, "daznai kalbedami apie tiesa - kalbame apie kultura."
O apie ka kalbame kalbedami apie issilavinima ?
Pamenu mokiausi VGTU inzinierines informatikos,-destytojai moke pogramavimo kalbas kurios jau neegztuoja arba visiskai nepritaikomos. Jausdavau, kad destytojai moko ne mane, o as juos. Trumpai tariant mokiausi del popieriaus. Bet ar nepagalvojate, kad gyvenime dazniausiai daug dalyku yra tik del akiu, del stereotipu - dumu uzdanga. Netikite ? - pabandykite paimti popieriaus lapa ir surasyti ka ismokote per 12 metu praleistu mokykloje ir ka is tu dalyku naudojate kasdien. Manau lapo bus per daug. O dabar pagalvokite - per kiek laiko tuos naudojamus dalykus is tikruju butumete ismokes ?

Tas pat su universitetais, tie kas domisi dazniausiai ismoksta ir be mokyklu ir be universitetu. Informacijos siais laikais apstu.

Vis dar netikite, kad viskas yra dumu uzdanga ? - Gerai, nemokate nieko, bet traukia konkreti profesija ? Tai eikite i universiteta ir lankykite konkrecias paskaitas. Net Harvarde durys neuzrakintos - niekas nereikalauja jokio pazymejimo ieinant i universiteta nei Lietuvoje nei kitur. Susirasai dominancias paskaitas ir lankai universiteta. Ateini i auditorija, atsisedi, klausai, konspektuoji - uzdavineji klausimus. Kas sake, kad universitetai mokami ?- mokamas diplomas. Lapas popieriaus.

Tik isivaizduokite kiek laiko galima sutaupyti ir kokiu dalyko profesionalu galima tapti mokantis tikslingai ir visa laika. O svarbiausia visatai juk beveik nieko nekainuoja.
Sakote reikes irodymo veliau, kad kazka baigete ? As visgi manau, kad geram specialistui jokiu popieriu nereikia. Darbai ir rekomendacijos kalba patys uz save.

Neseniai ieskojome imonei buhalteres. Teko bendrauti su keletu iskeptu nauju finansininku - ko paklausi to negausi - momentais pradejau galvoti, kad ismanau daugiau uz juos. Galu gale pakliuvo viena mergina kuri is puse pasakyto zodzio jau zinojo apie ka kalba. Kalbedamas su tokiu zmogumi momentaliai pajauti jo kompecencija - po keletos minuciu praleistu diskutuojant - pasijauti tarytum perskaites knyga apie mokesciu slepima :) - o ka ji baigus ? Ar is vis ka nors baigus ? Kam tai rupi - daryk savo darba ! Ir ka darai daryk gerai !

Pagaliau juk galite buti darbdavys pats sau. Kas klausia firmos direktoriaus ar jis baige kokius nors konkrecius mokslus ? Niekam tai neidomu - duok produkta, duok paslauga - gerai, kokybiskai, pigiai - kam rupi kazkokie popieriai ?

Tai tik eilinis stereotipas pakinkantis dauguma, pastatantis mus ant traukinio begiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą